Vlaanderens mooiste landschap: de Vlaamse Ardennen. Glooiende weiden, bossen, trage wegen, akkers, schitterende panorama’s,...

IN DE OMGEVING

Op wandelafstand van de b&b en tussen de dorpskernen van Brakel, Maarkedal en Horebeke ligt een sprookjesachtig stuk natuur: Het Burreken. Hier heerst een opmerkelijke stilte. De bloemrijke bossen en weiden in een reliëfrijk gebied met brede valleien en steile heuvels maken van dit natuurreservaat een unieke trekpleister.

In onze tuin zie je in de verte het Brakelbos, langsheen de grens met de provincie Henegouwen en op de noordflank van de Mont de Rhode.  Dit indrukwekkend majestatisch beukenbos is op zijn mooist in het voorjaar, wanneer de boshyacint – het blauwe kousje – massaal in bloei staat en een schitterend blauw tapijt vormt. 

Ook het Livierenbos bestaat vooral uit beuken en maakt eveneens deel uit van de bossengordel op de getuigenheuvels van de streek. Het bos ligt bijna volledig in Vloesberg, enkel de uitlopers liggen in Brakel. Het is erkend als ‘Site de Grand Intérêt Biologique’. 

En ook het Bos Ter Rijst is een niet te missen parel die garant staat voor 200 hectaren bosplezier. 

We geven je graag alle informatie over wandelpaden en bereikbaarheid van deze bossen.