CAES DAELE VROEGER & NU

Oorspronkelijk bestond onze woning uit twee huisjes, gebouwd rond 1930. In 2011 werden ze samengevoegd en grondig gerenoveerd. We hebben ze Caes Daele genoemd, naar het toponiem van de vallei die zich uitstrekt achter de tuin. Die naam vindt zijn oorsprong in een vijftiende-eeuwse familienaam ‘Craeye’. Al in 1461 was er al sprake van een plaats ‘anden Craesdale’ en begin vorige eeuw stond er nog een hoeve ‘Te Caes Daele’.  Vandaar ons C D logo, waar ook een S in staat…

LOGEREN MET STIJL

Logeren met stijl in de Vlaamse Ardennen, in een contrast tussen oud en nieuw. We ontvangen je op een persoonlijke manier in een gedateerd, maar eigentijds ingericht landhuis. Het design meubilair in de kamers, de tuin en de wellness kozen we uit met aandacht voor detail.  Je dag begint al fijnzinnig tijdens het uitgebreide ontbijt – bij mooi weer op het terras – dankzij het servies van Johann Haviland en het Alessi-bestek. Lokale koffie en theeën van topkwaliteit, huisgemaakte confituren en ontbijtgranen, eitjes van bij de buren,…

IN SCHOONHEID

La beauté, c’ est l’ harmonie du hasard et du bien
– Simone Weil

Bij Caes Daele logeer je op een plek waar het esthetisch genoegen primeert. De hoevestijl van het gebouw werd aan de buitenkant gerespecteerd en aangevuld met eigentijdse accenten. Die worden doorgetrokken naar de tuinmeubelen van Tribu en Houe.

Voor het interieur kozen we resoluut voor hedendaags design, schilderijen van Helga Dömer, zelfportretten van lokaal fotografe Annick Van Heule en keramiek van Chloé Perrin.

Wil je in schoonheid verder gaan, doe dan een citytrip naar de vlakbij gelegen stadjes Oudenaarde, Ronse of Geraardsbergen.

OP EEN STILLE PLEK

Wenn es nur einmal so ganz stille wäre.
– Rainer Maria Rilke

Je verblijft in de Zegelsemse wijk ‘Hul’, een Middelnederlandse benaming voor ‘heuvel’. De Hul in Zegelsem ligt dan ook op 100 meter boven de zeespiegel. In onze straat leeft en werkt nog één oorspronkelijke bewoner, alle andere buren en wijzelf zijn inwijkelingen, aangetrokken door de natuur en de stilte.

Door onze ligging, bijna aan het einde van het doodlopend straatje, is er geen doorgaand verkeer. De geluiden van de natuur overstemmen er die van de mens. De enige muziek die je in dit arcadische landschap hoort is het gekwetter van de vogels en het ruisen van het koren.

We koesteren die stilte, vaak met een boek. In een goed gevulde bibliotheek vind je lectuur voor de lange winteravonden of voor een namiddag onder de perenboom, in de tuin naast het zwembad.

JE GASTHEER

Dries is je gastheer. Al gans zijn leven houdt hij ervan om mensen te ontvangen op een heel persoonlijke manier. Hij doet dat zoals hij zelf graag onthaald wordt tijdens zijn reizen in Frankrijk en Italië. Tijdens die trips bezoekt hij tal van hotels, gastenkamers en restaurants waar hij ziet wat ware hospitality betekent. Daar vindt hij de  inspiratie voor het onthaal van zijn gasten in Caes Daele.

Als liefhebber van literatuur, muziek, kunst, wijn en gastronomie wil hij zijn passies graag delen met zijn gasten, in woorden en daden.

ONS BETER LEREN KENNEN